Piikkimatto – fakiirimatto

Piikkimatto on muinainen keksintö, jossa on matossa pystyssä piikkejä joiden päälle mennään makaamaan. Vaikka ajatus piikkimatolla makoilemisesta saattaa tuntua hurjalta ei se ole kuitenkaan vaarallista tai epämukavaa. Piikit ovat matossa sijoitettu sen verran tiheään, ettei ne vahingoita ihoa. Maatessa paino jakautuu matolla olevien piikkien päälle niin tasaisesti, etteivät ne satuta ollenkaan.

Mihin piikkimatto vaikuttaa

Fakiirimatolla eli pikkimatolla on monta hyödyllistä vaikutusta. Yhtenä hyvänä puolena on lihasten rentoutuminen ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi ennen hierontaa lihasten rentouttamiseen, jolloin hieroja pääsee heti alusta hieromaan syvemmältä ja perusteellisemmin, kun lihakset ovat valmiiksi rentoutuneet. Piikkimatolla makaaminen vapauttaa endorfiineja sekä muita rentouttavia hormoneita kehoon, jotka rentouttavat ja rauhoittavat niin henkisesti kuin fyysisestikin. Matolla maatessa lihakse rentoutuvat ja se auttaa myös kipeytyneisiin lihaksiin.

Aluksi piikkimatto voi tuntua pistelevältä, mutta sen jälkeen siihen tottuu ja verenkierto paranee jolloin tulee lämmöntunne kehoon. Jo lyheyllä käytöllä voit ladata kehosi akkuja työmatkoilla tai pitkien ajomatkojen tauoilla. Jo 15 minuuttia makoilua riittää matolla ja sitä voi pidentää asteittain, kun tottuu piikkimatolla rentoutumiseen. Piikkimatolla makaaminen auttaa myös univaikeuksiin ja helpottaa unen tuloa rentouttamalla lihaksia ja parantamalla verrenkiertoa. Käytä piikkimattoa päivittäin ylläpitääksesi hyvää oloa ja huomaat kuinka virkistyt pimeinä aikoina.

Mihin fakiirimaton parantava vaikutus perustuu

Piikkimaton hyvältä tuntuva vaikutus perustuu akupainantaan, jota käytetään yleisesti jännityksen poistamiseen ja kivunlievitykseen. Tämä hoitomuoto on todettu tehokkaaksi muun muassa ruuansulatukseen, univaikeuksien ja erilaisten stressioireiden parantamisessa. Piikkimatolla makoiltaessa kehosta vapautuu hyvän olon hormoneita kuten endorfiinia, morfiinia ja oksitosiinia, joka rauhoittaa elimistöä. Nämä kehon omat aineet saavat rentoutuneen olon.

Näin piikkimatto eli fakiirimatto voi auttaa:

 • Selkäkivut, niskakivut, jäykkä niska helpottuvat
 • Verenkierron paraneminen
 • Energian lisääntyminen
 • Syvällinen rentoutuminen
 • Vähentynyt lihasjännitys
 • Endorfiinien ja muiden rentouttavien hormonien vapautuminen
 • Hapensaannin parantuminen
 • Parantunut uni
 • Parempi ruuansulatus
 • Positiivisempi mieli

Piikkimatto tilaajalahja

Tällä hetkellä ei löydy piikkimattoa tilaajalahjana. Jos tiedät jonkun tarjouksen, jossa saa piikkimaton tilaajalahjana, laita kommenttiin vinkkiä.

One thought on “Piikkimatto – fakiirimatto

 1. Olisin tiedustellut, voiko tätä piikkimattoa pestä pesukoneessa esim.hienopesuna?
  Ystävällisin terveisin
  Krista Raatikainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *